Rattserien Search Results

Rättserien Digital

Sökresultat: din sökning gav 5043 träffar

rl

Begravning

Enligt permissionsregler får en anställd vara ledig från arbetet vid nära anhörigs begravning.

arrow_forward
rl

Belöning

Många företag utlyser tävlingar om bästa förslag till förbättringar eller effektiviseringar.

arrow_forward
rl

Bensinkort

En anställd som har en bilförmån kan antingen betala bensinen själv och få ersättning för tjänstekörning, eller så kan arbetsgivaren stå för bensinkostnaden och den anställde förmånsbeskattas för sin privata körning.

arrow_forward
rl

Biltullar

arrow_forward
rl

Dagslön

Avtal En tjänsteman är oftast avlönad med en fast månadslön. Den anställde får samma lön oavsett hur många arbetsdagar det finns i månaden. Vid vissa tillfällen, t.ex. vid ledighet, måste månadslönen räknas om till dagslön. Dagslönen kan avse lön för en arbetsdag eller lön för en kalenderdag. ...

arrow_forward
rl

Dygnsvila

Lag I arbetstidslagen (1982:673) finns bestämmelser om arbetstidens längd och regler om dygnsvila.

arrow_forward
rl

Dödsfall

Om en anställd avlider ska kontakt tas med dels Försäkringskassan och dels de försäkringsbolag som administrerar de s.k. arbetsmarknadsförsäkringarna. Från Försäkringskassan kan lagstadgad efterlevandepension betalas ut och de efterlevande ansöker om detta hos Försäkringskassan. TjänstemänOm de...

arrow_forward
rl

Egen bil

arrow_forward
rl

Elbil

Lag I inkomstskattelag (1999:1229) finns bestämmelser om bilförmåner och bestämmelser om nedsättning av förmånsvärdet om bilen är utrustad så att den går att köra med såväl bensin som ett miljövänligt drivmedel.

arrow_forward
rl

Genomsnittlig sysselsättningsgrad

Ett mycket centralt begrepp inom löneadministrationen är den anställdes sysselsättningsgrad, d.v.s. arbetstiden uttryckt i procent.

arrow_forward
Visar 1741 till 1750 av 5043 träffar.