Produktinformation

The Mind of the Leader
Specifikationer
Band
Hårdband
Antal sidor
288
Utgivning
2019
ISBN
978-91-523-5626-5
Förlag
Sanoma Utbildning

The Mind of the Leader

Författare: Hougaard, Boregrim, Ström

Världen står inför en global ledarskapskris. Det finns ett desperat behov hos medarbetare av ledare som förmår att skapa engagemang, tillit och meningsfullhet. Samtidigt upplever 88 procent av alla medarbetare att dessa behov inte alls tillgodoses av deras ledare.

The Mind of the Leader ger oss en radikal men praktisk lösning. För att tackla ledarskapskrisen måste organisationer sätta människan i centrum för sin strategi. I boken presenteras forskning som gjorts på mer än 35 000 ledare och intervjuer med 250 globala toppledare från företag som Accenture, IKEA, McKinsey & Company, LinkedIn och många fler. Forskningen visar att dagens ledare behöver utveckla tre centrala mentala förmågor: mindfulness, osjälviskhet och medkänsla. MINDFULNESS ÄR FÖRMÅGAN att vara fokuserad snarare än splittrad, medveten i stället för att agera reaktivt på autopilot. Osjälviskhet är förmågan att inte låta egot styra våra handlingar, att förstå att vår roll som ledare är att agera i linje med vad som är bäst för helheten. Medkänsla är förmågan att se andras svårigheter och ha önskan att hjälpa dem. Hjärnforskning visar att vi kan träna upp och stärka alla dessa förmågor. Med inspirerande exempel visar The Mind of the Leader hur det nya ledarskapet går rakt emot traditionella idéer och gamla ”sanningar”. Boken är full av praktiska lösningar för ledarens engagemang, något som ligger till grund för en välmående och framgångsrik organisation.

Författarna
Rasmus Hougaard är grundare av och vd för Potential Project. Rasmus har undervisat och praktiserat mindfulness i över tjugo år.

Marie Boregrim är Country Director för Potential Project Sverige. Hon är civilekonom, chefscoach, organisationskonsult och föreläsare. Under mer än tio år har hon kombinerat sina ledarerfarenheter från näringslivet med kunskap om mindfulness, och coachat ledare och team som vill öka fokus, klarhet, meningsfullhet och hållbarhet för sig och sina organisationer.

Martin Ström är grundare till Potential Project Sverige. Han är civilingenjör, psykolog, organisationskonsult och en efterfrågad föreläsare. I mer än tio års tid har Martin arbetat med att hjälpa ledare och medarbetare träna sina hjärnor för att bli mer fokuserade, lugna och vänliga.