Produktinformation

Due Diligence - besiktning av företag
Specifikationer
Band
Mjukband
Antal sidor
600
Utgivning
2013
ISBN
978-91-523-1785-3
Förlag
Sanoma Utbildning

Due Diligence - besiktning av företag

Författare: Robert Sevenius

Due diligence är den engelska termen för företagsbesiktning. Företagsbesiktning är den granskning som sker av företag inför en transaktion för att minska risken för negativa överraskningar vid förhandlingar och beslut. Aldrig tidigare har företagsbesiktning beskrivits på ett så allomfattande och djupgående sätt baserat på svenska förhållanden som i Due diligence - besiktning av företag. Boken ger läsaren kunskaper om besiktningens bakgrund, syfte och förutsättningar samt effektiva verktyg för att beställa, styra och genomföra besiktningar. I boken finns även ett stort antal praktikfall, checklistor, avtalsutkast, lagrum och policyer.

Avsedd för:
Företagsbesiktningar har blivit allt viktigare i näringslivet eftersom de fyller det växande behovet av att veta vad och vem man egentligen gör affärer med. De används framförallt vid företagsförvärv, men även i andra väsentliga affärstransaktioner. Boken är en grundbok i ämnet.

Produktpublicerare

Juridik - civilrätt, straffrät...
Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman, Per Jonas Nordell, Annina Persson H, Marcus Radetzki, Josef Zila
Lojalitet i arbetet: Misskötsa...
Louise D'Oliwa, Lukas Ideström
Lagtext Digital
Natalie Nordström (red)