Produktinformation

Diskriminering på arbetsplatsen
Specifikationer
Band
Mjukband
Antal sidor
170
Utgivning
2014
ISBN
978-91-523-0929-2
Förlag
Sanoma Utbildning

Diskriminering på arbetsplatsen

Författare: Stefan Flemström, Martina Slorach

Denna bok tar på ett enkelt och begripligt sätt upp de regler och frågeställningar som gäller för arbetslivet gällande diskriminering. Vad ska en arbetsgivare tänka på för att undvika att diskriminera vid en rekrytering? Vilka krav ställs på aktiva åtgärder på arbetsplatsen? Vad är det för skillnad på diskriminering, mobbning och trakasserier? Boken innehåller också situationer som utgår ifrån en anställds eller arbetssökandes perspektiv. Boken innehåller många praktiska exempel. I slutet av boken återfinns användbara checklistor, hänvisningar till domstolspraxis samt relevant lagstiftning på området.

Diskriminering på arbetsplatsen är skriven av advokat Stefan Flemström, innehavare av Advance Advokatbyrå, och advokat Martina Slorach, Advance Advokatbyrå. Författarna har lång erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och undervisar bl. a. på området. De har tidigare skrivit böcker inom arbetsrätt.

"Företag och organisationer som tycker sig sakna grepp på diskrimineringslagen gör gott i att beställa ett exemplar så fort som möjligt." (Recension Personal & Ledarskap, Stefan Vallerius, Verksamhetsnära HR, Försäkringskassan)

Nominerad till årets HR-bok 2014!
"En utmärkt – och garanterat oflummig – grundbok i ett ämne där alla försöker göra rätt men många misslyckas. På ett lättläst, konkret och avdramatiserat språk redogör författarna för vad diskriminering handlar om. Här beskrivs aktuella rättsfall och vad konsekvenserna blir för arbetsgivare som agerar på olika sätt."

Avsedd för:
Boken vänder sig främst till dig som arbetar med personalfrågor på en personalavdelning eller som representant för en arbetstagarorganisation. Även chefer med eget personalansvar eller jurister vid organisationer eller företag kan ha stor behållning av boken.