Produktinformation

Att vilja göra rätt - 9 steg för ledare att stoppa korruption
Specifikationer
Band
Hårdband
Utgivning
2017
ISBN
978-91-523-5045-4
Förlag
Sanoma Utbildning

Att vilja göra rätt - 9 steg för ledare att stoppa korruption

Författare: Lars Björklund

Att vilja göra rätt - 9 steg för ledare att stoppa korruption förklarar hur du som leder en organisation, stor eller liten, motverkar och stoppar korruption. Korruption finns överallt. Korruptionsavslöjandena avlöser varandra. Ämnet är ständigt aktuellt, både inom näringslivet och den offentliga sektorn.

Att vilja göra rätt är uppdelad i två delar. Den första delen beskriver vad korruption är och får för konsekvenser. Del 2 innehåller nio konkreta steg för dig som är ledare. I grunden bygger det på att ha en stark övertygelse, hitta sin etiska kompass och agera tydligt.

Att vilja göra rätt har tillkommit genom intervjuer med ledare från fyra kontinenter, studier och genom egen erfarenhet. Boken innehåller många exempel från verkligheten, både från olika branscher och olika länder. Den passar utmärkt till alla ledare som behöver teori, kunskap och praktiska verktyg för att stoppa korruption.

Författare
Lars Björklund har lång och bred erfarenhet av antikorruption i olika delar av världen. Han arbetar som förändringskonsult och föreläsare, och hjälper dagligen företag och organisationer att bli bättre och minska korruptionen.

Boken är främst avsedd för ledare i företag och organisationer, och passar till ledarskapsutbildningar samt utbildningar inom CSR och korruption.